Ile osób potrzeba, aby stworzyć żywy łańcuch wokół murów obronnych Paczkowa? Już jutro sprawdzą to uczniowie Zespołu Szkół!

Paczkowski Zespół Szkół postanowił nieco inaczej niż zwykle uczcić święto Komisji Edukacji Narodowej. Już jutro w ramach pierwszej edycji Hugonaliów, uczniowie ZS sprawdzą ile osób potrzeba, by opleść mury obronne żywym łańcuchem.

Organizatorzy akcji gorąco zachęcają do udziału w tym przedsięwzięciu wszystkich mieszkańców Paczkowa. Początek wydarzenia już jutro o godz. 10.45. Ponadto w programie święta paczkowskiego „Żółtka” przewidziano barwny korowód wokół Rynku oraz piknik z udziałem dzieci i młodzieży szkół z terenu gminy. Gościem specjalnym imprezy będzie gitarzysta, wokalista, kompozytor i nauczyciel gry na gitarze, pan Sylwester Kocoń.

49 KOMENTARZE

  1. W tym paczkowie by jakąś szkolę otworzyli to dziadostwo nad dziadostwem. Żeby tylko zawodowa i jakieś liceum ale jaki stopień nauki że po tym grabić liście

  2. Jedna krowa z drugą piszą komentarz za komentarzem i jedna od drugiej durniejsza !!
    Takie przedsięwzięcia to też wychowanie, tylko tłuki tego nie rozumieją.
    Amen.

  3. Dzieci miały frajdę a tu głupie komentarze twoich rodzicòw…
    Sam się ucz jeden z drugim a nie piszesz tu głupoty…
    Zawsze to coś nowego dla miasta. Super pomysł

  4. Dzieci miały frajdę a tu głupie komentarze wiecznie niezadowolonych rodzicòw…
    Sam się ucz jeden z drugim a nie piszesz tu głupoty…
    Zawsze to coś nowego dla miasta. Super pomysł

  5. Drodzy państwo, rozumiem że każdy ma prawo do własnego zdania ale no nie mogę pojąć fali krytyki dotyczącej tej imprezy, jeśli komuś się nie podobało to trudno. Akcja miała na celu pokazać, że coś się w tym Paczkowie dzieje oraz zbliżyć do siebie tych starszych i tych młodszych.
    Każdy powinien mieć na uwadze wydarzenia z przeszłości, po to my uczymy się właśnie historii w szkołach. Powiedzenie, że wcześniej było lepiej bo biło się linijką itp. nie do końca jest prawdziwe bądź odpowiednie. Nie trzeba w cale kar cielesnych by nauczyć kogoś posłuszeństwa i dobrego zachowania.
    Również nazywanie dzieci bachorami lub gówniarzami nie jest wskazane, świadczy o niskim poziomie inteligencji i szacunku a raczej jego braku do drugiej osoby.
    Żyjemy w XXI (21) wieku, drodzy obywatele czasy się zmieniły. To że wcześniej postępowało się inaczej nie znaczy, że dalej tak będzie. Uczyć się i wychowywać można nie tylko z nosem w książkach lecz także poprzez zabawę, ten sposób praktykuje wiele szkół nie tylko w Polsce ale i na świecie, nasza szkoła również. Osobiście uważam, iż nasz „żółtek” jest bardzo dobrą szkołą, a kadra pedagogiczna w nim to wspaniałe osoby, którym zależy na uczniach.
    Gorąco pozdrawiam.

  6. Ale patologia z was. Jak możecie takimi sformułowaniami operować jak cytat. Gówniarz itp. w odniesieniu do dzieci. Dumni reprezentanci Paczkowskiego obszczymurstwa i taniego alkoholu szanujcie dzieci a szkoła to nie tylko sama nauka.

    • BIGOS

      SKŁADNIKI
      4 PORCJE
      500 g mięsa wieprzowego (np. karkówki)
      200 g kiełbasy wiejskiej
      1 cebula
      2 łyżki oleju roślinnego
      3 szklanki wody
      30 g suszonych grzybów
      2 łyżki powideł śliwkowych lub kilka suszonych śliwek
      1 jabłko – reneta lub antonówka
      1 kg kiszonej kapusty
      1 łyżka koncentratu pomidorowego
      1 łyżka mąki
      1 łyżka masła
      PRZYPRAWY
      sól i pieprz, 1 listek laurowy, 2 ziela angielskie, 1 łyżeczka kminku, 2 łyżeczki majeranku

      PRZYGOTOWANIE
      Mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju w dużym garnku. Dodać mięso i dokładnie je obsmażyć.
      Wlać 2 szklanki gorącej wody, posolić, doprawić pieprzem i zagotować. Następnie dodać połamane suszone grzyby, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 45 minut.
      Dodać listek laurowy, ziela angielskie, kminek, majeranek, powidła śliwkowe lub posiekane śliwki, obrane i pokrojone w kosteczkę obrane jabłko i wymieszać.
      Dodać kiszoną kapustę (jeśli jest kwaśna należy ją wcześniej wypłukać na sitku), wlać szklankę wody, wymieszać, przykryć i gotować do miękkości kapusty przez ok. 45 minut. Mniej więcej w połowie gotowania dodać obraną i pokrojoną na kawałeczki kiełbasę. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.
      Mąkę podsmażyć na suchej patelni, gdy zacznie brązowieć dodać łyżkę masła i mieszać aż masło się rozpuści. Trzymając patelnię na ogniu dodać stopniowo kilka łyżek kapusty cały czas mieszając. Przełożyć zawartość patelni z powrotem do garnka, wymieszać i zagotować.

  7. NIEKTÓRZY TO POWINNI SIĘ ROZBIEDZ I WALNĄĆ GŁOWĄ W MUR MOŻE ZMĄDRZEJĄ
    Paczkowska inteligencja . Jadu w was tyle, że aż przecieka.
    Szkoła wraz z młodzieżą ŻÓŁTKA podjęła inicjatywę, przyłączyła się młodzież z Paczkowskich Szkół wszyscy pełni zapału, chęci, a tu debilizm wypowiedzi niszczy wszystko .
    Więc się pytam, PO CO TO WSZYSTKO ???????????????? TAKIMI wypowiedziami niszczycie naszą młodzież, ZABIJACIE ich zapał do dalszej pracy na rzecz mieszkańców .nic nie będą chcieli robić nic .
    POPIERAM TAKIE INICJATYWY Z CAŁEGO SERCA NAUCZYCIELOM ORAZ MŁODZIEŻY DUŻE BRAWA ABY WIĘCEJ .
    Proszę administratora o blokadę komentarzy, BO TEGO NIE DA SIĘ CZYTAĆ

  8. Co tam u was polecam Magda Gessler.
    Suchulec
    1 szklanki (120 g) mąki pszennej
    30 g cukru pudru
    1 łyżeczki proszku do pieczenia
    50 g masła (zimnego)
    Pół jajka
    5 łyżek wódki
    MASA SEROWA
    4 kostki zmielonego twarogu półtłustego, każda po 250 g – razem 1 kg (np. TAKIEGO) – nie wymagają mielenia
    200 g masła (miękkiego)
    2/3 szklanki cukru
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
    2 jabłka
    Posypka woda z cytryna

    100 g wiórków kokosowych
    1/2 szklanki cukru pudru (do bezy)
    1 duża puszka piwa lepiej sie piekło
    cukier puder do posypania
    Smacznego.

  9. Czy wy nie rozumiecie Chiny i Amerykanie za klonowanie i podbój kosmosu się biorą bo są silni , a Polacy w swojej głupocie idą na zatracenie nie mamy nic swojego tylko kupujemy za ogromne pieniądze i to nieważne ile nas będzie to i tak kierunek rozwoju idzie nie w tą stronę jesteśmy plamą na mapie do zmazania.

Leave a Reply to Gieniu Cancel reply